Granskottspannacotta
Ingredienser
8 portioner
2 ½ dl
grädde
2 ½ dl
socker
1 dl
frysta granskott
4
gelatinblad
5 dl
turkisk yoghurt
- Koka grädden och granskotten i 1 minut.
- Sila bort granskotten.
- Blanda i socker och rör om tills sockret smält.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i cirka 5 minuter. Krama ur och låt dem försiktigt smälta ner i den varma grädden. Rör om så att gelatinet smälter jämnt. Låt svalna.
- Blanda försiktigt ner yoghurten i gräddblandningen till en jämn smet.
- Häll i portionsformar. Låt stå över natten eller minst 4 timmar i kylen.
- Dekorera med bär och granskott, färska, frysta eller torkade.
![Granskottspannacotta](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/24_D2A9695.jpg 1200w, /uploads/_2400x1600_crop_center-center_61_line/24_D2A9695.jpg 2400w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/24_D2A9695.jpg 992w, /uploads/_1984x1322_crop_center-center_61_line/24_D2A9695.jpg 1984w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/24_D2A9695.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/24_D2A9695.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/24_D2A9695.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/24_D2A9695.jpg 1152w)