Glutenfri Runerbergtårta i form
Max 30 min
Ingredienser
Kaksmeten
100 g
smör
1 dl
socker
1
ägg
1 dl
valfri glutenfri mjölmix
1 dl
krossade glutenfria pepparkakor
½ dl
malen mandel
1 tsk
bakpulver
½ tsk
kardemumma
Garnering
Hallonsylt
1 ½ dl
florsocker
3–4 tsk
vatten
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner dem i smeten med en trägaffel.
- Klä en ugnsform (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt i formen.
- Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en trögt flytande glasyr. Ringla eller spritsa glasyren över kakan och toppa med hallonsylt.
