• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Glutenfri ciabatta

Glutenfri ciabatta

Ingredienser


6–8 st


360 g
ljummet vatten 
15 g
psyllium
100 g
mjöl (ex. 40 g durramjöl, 30 g rismjöl, 30 g majsmjöl)
115 g
potatismjöl eller majsstärkelse (maizena)
100 g
havremjöl
15 g
socker
10 g
torr jäst
1 tsk
salt
2 msk
olja
1/2 tsk
vinäger

Så gör du:


  1. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
  2. Mät sedan upp ljummet vatten i en annan skål och blanda ner psyllium. Tillsätt lite i taget så att det inte klumpar sig. Låt dra 10 minuter.
  3. Blanda ner hälften av de torra ingredienserna, olja och vinäger i psylliumgelén. Tillsätt lite i taget av det resterande mjölet. Ifall degen inte hålls samman tillsätt lite mjöl och en skvätt olja.
  4. Lägg degen på ett välmjölat bakbord. Kavla eller platta ut till en rektangel, cirka 3 cm tjock.
  5. Skär ut bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa 1 h.
  6. Värm ugnen till 225 grader och grädda cirka 10 minuter eller tills bröden fått färg.

Låt bröden svalna innan servering!

MARTHA
TIPSAR

Du kan även forma degen till runda semlor eller baguetter. Ät gärna med den populära marthaosten.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Bröd
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Glutenfri ciabatta

Detta kan intressera dig

Enkel matvardag: Julmat i köket med Louise Mérus

Välkomna till Marthaköket för att laga mat tillsammans förälder och barn! Kocken och matkreatören Louise Mérus, som också upprätthåller Marthas instagramkonto Marthas vardagsmat, kommer att leda er...

Att leva gott med celiaki – Fanny visar vägen

Som 7-åring fick hon diagnosen celiaki och har levt med glutenfri kost sedan dess. Fanny Nykvist är hushållsrådgivare på Marthaförbundet med ett särskilt intresse för specialdieter.

Hushåll

Marthaförbundets lilla bastuguide

Bastun är en plats för både avkoppling och välmående, men för att få den ultimata bastuupplevelsen krävs rätt skötsel och respekt för bastukulturen.

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet