Färskost
Ingredienser
3 ostar à 125 g
1 l
surmjölk
2–3 dl
gräddfil
1 tsk
salt
Så gör du
- Häll surmjölken och gräddfilen i en kastrull. Värm till 45–50 grader. En hushållstermometer kan användas som hjälpmedel.
- Låt massan självrinna genom ett filter, till exempel ett kaffefilter av papper eller en tät silduk. All vassla (vätska) ska rinna av. Det tar 2–3 timmar.
- Smaksätt med salt. Osten är färdig att ätas direkt och håller i kylskåp cirka 2 veckor. Ostmassan kan smaksättas.
![Färskost](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/ost.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/ost.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/ost.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/ost.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/ost.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/ost.jpg 1152w)