Glöggpäron
Ingredienser
6 portioner
6 | päron |
½ flaska | rödvin |
½ dl | svartvinbärssaft |
2 ½ dl | färskpressad apelsinsaft |
½ | ekologisk citron, skalet |
½ | ekologisk apelsin, skalet |
100 g | strösocker |
2 | kanelstänger |
2 | nejlikor |
1 | vaniljstång |
- Skala päronen, men låt skaftet vara kvar. Ta ut kärnhuset.
- Häll upp vinet, svartvinbärssaften och apelsinsaften samt kryddorna i en rymlig kastrull. Tillsätt sockret, citrusskalet samt vaniljstången och koka upp.
- Lägg ner päronen, täck med hushållspapper och sjud i cirka 25 minuter eller tills de känns mjuka. Dra av grytan från värmen och låt dem kallna i lagen.
- Låt päronen marinera i minst 1 dygn innan servering. Servera med lite av lagen och vispad grädde eller vaniljglass.