• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Geléhallon 

Geléhallon 

Ingredienser


6 st (15 g)
gelatinblad
220 g
socker
70 g
glykos
150 g
vatten
110 g
hallonpuré
15 g
citronjuice
200 g
hallon
1 msk
honung

Så gör du


  1. Koka upp hallonen, sila bort kärnorna. Blanda honungen med hallonen till en puré, låt svalna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5–10 minuter.
  3. Koka upp socker, glykos och vatten till 140 grader. Ta av plattan.
  4. Tillsätt hallonpurén och citronjuicen.
  5. Koka upp till 120 grader under omrörning. Ta kastrullen av plattan.
  6. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma smeten.
  7. Häll upp i små formar (ischokladformar) eller en glasform, sockra på ytan. Ifall du lägger smeten i en glasform använd smörpapper. Låt stå 1–2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut eller skär i mindre bitar och vänd i socker. Förvara torrt.

Kategorier

  • Recept
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Geléhallon 

Detta kan intressera dig

Lantbygdsnätverkets träff om NATO och den nya beredskapen - Se Marika Danielssons anförande!

Hur bygger vi mer resilienta civilsamhällen i ett osäkrare världsläge? Det diskuterades på Lantbygdsnätverkets träff 12.3. Här kan du lyssna på Marika Danielssons anförande!

Hushåll

Grynsallad med ärter, rökt mört & picklade rädisor

Recept

Linn Jung är Marthaförbundets nya kommunikatör

Med en mångsidig bakgrund inom kommunikation, strategi och entreprenörskap tar Linn Jung med sig en bred erfarenhet som stärker förbundets kommunikationsteam.

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet