• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Geléhallon 

Geléhallon 

Ingredienser


6 st (15 g)
gelatinblad
220 g
socker
70 g
glykos
150 g
vatten
110 g
hallonpuré
15 g
citronjuice
200 g
hallon
1 msk
honung

Så gör du


  1. Koka upp hallonen, sila bort kärnorna. Blanda honungen med hallonen till en puré, låt svalna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5–10 minuter.
  3. Koka upp socker, glykos och vatten till 140 grader. Ta av plattan.
  4. Tillsätt hallonpurén och citronjuicen.
  5. Koka upp till 120 grader under omrörning. Ta kastrullen av plattan.
  6. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma smeten.
  7. Häll upp i små formar (ischokladformar) eller en glasform, sockra på ytan. Ifall du lägger smeten i en glasform använd smörpapper. Låt stå 1–2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut eller skär i mindre bitar och vänd i socker. Förvara torrt.

Kategorier

  • Recept
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Geléhallon 

Detta kan intressera dig

Kolumn: I en värld full av prestationskrav måste trädgården vara förlåtande

Philip Teir började odla grönsaker under pandemin, och har med åren blivit allt mer ödmjuk inför trädgårdsodlingens utmaningar och möjligheter. För honom är en av de största behållningarna drömmarn...

Tidskriften Martha

Allt börjar med “Jag kan”

Marthaförbundet och Marttaliitto uppmanar alla att vara en förebild. Läs Sirpa Pietikäinens, Mia Hafréns, Marianne Heikkiläs och Camilla Komonens gemensamma opinionstext.

Nyheter

Lucka 24: Ungmarthas julkalender

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet