• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Gäddtacos

Gäddtacos
Max 45 min

Ingredienser


4 portioner


Panerad gädda

400 g
gäddfilé (benfri)
1 tsk
salt
1 1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
2 dl
panko
Rybsolja till stekning

Syrlig kålsallad

500 g
rödkål eller vitkål
1
äpple
1/2 kruka
koriander
1/2
ekologisk lime (saft)
2 msk
olja
salt
peppar

Jalapeñomajonnäs:

1
ägg
2 dl
rybsolja
1 tsk
dijonsenap
1/2 tsk
tsk salt
1/2
jalapeño
1/2
lime (saft och skal)

Till servering

8 st
små tortillabröd

Så gör du:


  1. Kålsallad: Strimla kålen fint med osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt och hacka koriandern. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Majonnäs: Knäck ägget i en mixerskål med höga kanter. Tillsätt limezest och -saft, senap, salt och rybsolja. Ta en stavmixer och lägg den på bottnen av skålen. Mixa medan du långsamt drar upp staven tills du fått en krämig majonnäs. Tillsätt finhackad jalapeño och mixa lite till.
  3. Tillred fisken: Skär gäddfiléerna i mindre bitar och salta lätt bitarna på båda sidor. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i annan skål och panko i en tredje. Doppa fisken i mjöl, därefter i ägg och sist i panko.
  4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fiskbitarna, inte för många åt gången, och stek några minuter tills de fått fin färg. Låt droppa av på hushållspapper. Smaka av och salta ytan vid behov.
  5. Stek tortillabröden och bygg ihop din taco.

MARTHA
TIPSAR

Det är lätt att laga tortillabröd själv, recept hittar du här!

Kategorier

  • Recept
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Gäddtacos

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet