Gäddfärsbiffar med tomatpuré
Ingredienser
6 portioner
500 g | gädda |
¾ msk | salt |
1 | ägg |
1 ½ dl | grädde |
35 g | tomatpuré |
1 msk | pressad citronsaft |
Vitpeppar |
Sås |
|
---|---|
2 dl | gräddfil eller crème fraiche |
½ tsk | socker |
½ tsk | salt |
½ dl | hackad dill eller gräslök |
Vitpeppar |
Så gör du
- Mal gäddan till färs eller mixa med stavmixer.
- Blanda samman salt, ägg, grädde, tomatpuré och citronsaft.
- Blanda samman gäddan och blandningen till en smet och låt stå i kyl i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tillaga såsen. Blanda samman alla ingredienser.
- Lägg upp biffar på bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 15–20 minuter tills biffarna fått en gyllenbrun färg ovanpå och under biffen.
- Servera biffarna med såsen.
