Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Pitabröd med köttbullar, inlagd aubergine & tzatziki

Pitabröd med köttbullar, inlagd aubergine & tzatziki

Ingredienser


8–10 portioner


Pitabröd, cirka 8–10 bröd

3 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
socker (kan uteslutas)
1 ½ tsk
salt
Cirka 8 dl
vetemjöl

Tzatziki

2 dl
naturell yoghurt, med fettprocent 10
¼–½
gurka
1–2
vitlöksklyftor
Salt, peppar, mynta

Örtiga köttbullar

400 g
köttfärs
1
finhackad färsk lök
1
vitlöksklyfta
¾ tsk
salt
1 tsk
kanel
1 dl
finklippta örter (persilja, koriander, basilika)
1
ägg

Inlagd aubergine

1
aubergine/äggplanta
1 tsk
salt
Olivolja
Rosmarinkvist
3
vitlöksklyftor

Pitabröd


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Häll över till en stor skål och rör ner jäst, socker och salt. Rör om så att jästen löser upp sig.
  3. Blanda i vetemjölet lite i gången och knåda till en mjuk deg som inte är klibbig. Låt degen jäsa i en degbunke eller under en bakduk i cirka en halvtimme.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i 8–10 delar. Forma eller kavla till små runda, platta kakor. Låt pitabröden jäsa i 15 minuter på ett bakplåtspapper.
  5. Ställ in en plåt i ugnen för att den ska bli het.
  6. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pitabröden på plåten. Grädda pitabröden i 15 minuter.

Tzatziki


  1. Riv gurkan på den grövsta sidan av rivjärnet och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda gurka och yoghurt. Smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar och mynta.

Örtiga köttbullar


  1. Röra samman ingredienser till färsen och arbeta den en stund.
  2. Forma till köttbullar och stek dem i panna. Tips! Passa på att göra en större sats då du ändå är igång.

Inlagd aubergine


  1. Tvätta och skiva auberginen. Strö salt över skivorna och låt dem svettas.
  2. Stek aubergineskivorna i panna på spisen eller på långpanna i het ugn, 250 grader i cirka 15 minuter per sida.
  3. Låt svalna och placera sedan i ren glasburk, varva med vitlök och stoppa ner 1–2 rosmarinkvistar.
  4. Häll på god olja och täck väl. Låt stå svalt och mörkt.

Fyllda pitabröd


  1. Fyll pitabröden med inlagd aubergine, köttbullar, tzatziki och sallatsblad.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Såser & röror
  • Inläggningar
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Kött, vilt
  • Svinnkampen
  • Mattraditioner
  • Matsäck
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pitabröd med köttbullar, inlagd aubergine & tzatziki

Detta kan intressera dig

Så tar du hand om dina köksredskap

Så tar du hand om dina köksredskap

Lucka 2: Stjärna av sugrör, vass- eller halmstrån

Lucka 2: Stjärna av sugrör, vass- eller halmstrån

UngMartha
Braxencheesecake

Braxencheesecake

Ekologi | Recept
Ungmartha finns på Tiktok och Instagram

Ungmartha finns på Tiktok och Instagram

UngMartha

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet