• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Frityrkokt nors

Frityrkokt nors
Max 30 min

Ingredienser


700 g
rensad nors
olja eller stekfett

Frityrdeg

1 dl
mjöl
salt
1 dl
vichyvatten
1
ägg
1/2 msk
smör

Så gör du:


  1. Strö salt på norsen, låt stå en stund.
  2. Blanda mjöl, salt och vatten till frityrdegen. Rör ner ägget och det smälta smöret. Arbeta degen glansig – den är ok när den täcker skeden.
  3. Doppa fisken i frityrsmeten, koka den vackert brun i oljan eller stekfettet.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera gärna med stuvning eller sås.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Smartfisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Frityrkokt nors

Detta kan intressera dig

Piroger med morots- eller speltgrötsfyllning

Recept

Plommonkompott

Recept

Speltgranola

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet