Fisksoppa med koriander
Ingredienser
4 portioner
Fisksoppa
1 liter
fisk- eller kräftbuljong (se recept nedan)
200 g
vit fisk (t.ex. gädda) eller kräftstjärtar
1/2 dl
finhackad koriander
3 msk
maizena
salt
Buljong
1 kg
fiskrens eller kräftskal
4
morötter
1
vitlöksklyfta
8
lökar, eller purjolök
5
tomater
Så gör du
- Koka upp buljongen och tillsätt fisken eller kräftstjärtarna. Låt koka 2-3 eller tills fisken eller kräftorna är genomkokta.
- Tillsätt finhackade koriandern, och smaka av med salt.
- Blanda maizena med 1 dl vatten, och rör om tills alla klumpar är borta. Häll blandningen i den småkokande soppan i en tunn stråle under konstant omrörning. Rör om i en minut, tills soppan tjocknat.
- Dekorera soppan med några blad koriander.
Buljong
- Skär grönsakerna i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt kräftskalen eller fiskrenset, och täck med vatten. Låt buljongen småkoka i 30 minuter.
- Om du använder fiskrens: Plocka fiskrenset ur kastrullen och ta tillvara kött som finns kvar bland benen. Sila blandningen och ta vara på vätskan.
- Om du använder kräftor: lägg buljongen med alla ingredienser i en mixer, och mixa tills alla stora delar gått sönder. En kraftig stavmixer fungerar också för detta. Sila sedan blandningen och ta vara på vätskan.
![Fisksoppa med koriander](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A8136.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A8136.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A8136.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A8136.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A8136.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A8136.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A8136.jpg 1152w)