Fiskgryta med tomat
Ingredienser
½ | strimlad purjolök |
2 | fint tärnade morötter |
2 | pressade vitlöksklyftor |
2 msk | smör |
400 g | krossade tomater |
1 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning eller fiskbuljong |
1 ½ dl | grädde |
400 g | fryst sej eller torskfilé, msc-märkt |
½–1 tsk | salt |
½ tsk | svartpeppar |
Eventuellt lite honung | |
Dill |
Så gör du
- Stek purjolök, morot och vitlök mjuka i smör. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och grädde, låt koka ihop cirka 10 minuter.
- Smaka av såsen med exempelvis lite honung, salt och peppar. Lägg försiktigt ner fisken och koka på svag värme cirka 5 minuter. Toppa med dill.
- Servera med potatismos med hackad spenat i.
