Fiskburgare med strömmingsflundror
Ingredienser
4 portioner
1 | hamburgarsemla per person |
Strömmingsflundror |
|
---|---|
½ kg | strömmingsfilé |
Cirka 1 tsk | salt |
1 dl | rågmjöl eller skorpmjöl |
Dill, persilja | |
Margarin till stekning |
Sås |
|
---|---|
1 dl | lättmajonnäs |
1 dl | gräddfil |
2 msk | citronsaft |
1 msk | finskuren salladslök |
1 msk | finklippt dill |
½ | pressad vitlöksklyfta |
Så gör du
- Gnid in strömmingsfilén med salt. Strö persilja och dill på insidan av strömmingsfilén. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem vackert bruna på båda sidorna.
- Blanda kryddorna i gräddfilsmajonnäs.
- Lägg de nystekta biffarna i hamburgerbröd tillsammans med sallad, gurka och tomat. Klicka några matskedar majonnäs på strömmingsflundran och lägg den andra brödhalvan på.
