Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Fiskbullar i spenatsås

Fiskbullar i spenatsås

Ingredienser


Fiskbullar

400 g
fiskfilé (gädda, gädda och regnbåge eller gädda och lite rökt fisk)
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
3 dl
vatten för en lös smet, 1 dl vatten för en fastare smet
1 msk
potatismjöl
2
ägg

Spenatsås

300 g
färsk spenat eller nässlor
3 msk
smör eller margarin
3⁄4 dl
vetemjöl
5 dl
fisk- eller grönsaksbuljong
1 dl
grädde eller gräddmjölk (grädde + mjölk)
1⁄2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Tomat- & löksallad

Blandade cocktailtomater
1 knippe
gräslök
Vinäger
Olja
Örtsalt
Svartpeppar

Fiskbullar


  1. Mixa ingredienserna till en smet.
  2. Forma till runda bullar med hjälp av våta händer eller två skedar. Bullarna doppas direkt ner i spenatsåsen och tillreds (stelnar) i såsen.

Spenatsås


  1. Skölj färsk spenat eller nässlor och koka upp en kastrull med vatten. Förväll spenaten eller nässlorna i kokande vatten i några minuter. Häll av i durkslag, spola spenaten i kallt vatten och hacka den eller nässlorna i små bitar.
  2. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet. Rör om hela tiden och vispa i buljongen (vatten + buljongpulver) så att du får en slät sås. Tillsätt lite grädde eller mjölk samt kryddor. Lägg i spenaten/nässlorna. Låt koka upp och koka på svag värme.
  3. Tillsätt fiskbullarna i omgångar och låt dem koka och stelna till fasta fiskbullar i såsen. Servera med nykokt potatis och tomat- och löksallad.

Tomat- & löksallad


  1. Finklipp gräslöken i en salladsskål. Häll över vinäger och olja. Strö över örtsalt och svartpeppar. Blanda ner hela eller skurna cocktailtomater

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fiskbullar i spenatsås

Detta kan intressera dig

Hela Svenskfinland mealpreppar - inköpslista och recept inför kursen

Hela Svenskfinland mealpreppar - inköpslista och recept inför kursen

Hushåll
Middagssallad med asiatiska smaker

Middagssallad med asiatiska smaker

Förmånligt
Lucka 21: Mousse med pepparkakor och vitchoklad

Lucka 21: Mousse med pepparkakor och vitchoklad

UngMartha
Medlemsnytt november 2022

Medlemsnytt november 2022

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet