• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fiskbullar i spenatsås

Fiskbullar i spenatsås

Ingredienser


Fiskbullar

400 g
fiskfilé (gädda, gädda och regnbåge eller gädda och lite rökt fisk)
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
3 dl
vatten för en lös smet, 1 dl vatten för en fastare smet
1 msk
potatismjöl
2
ägg

Spenatsås

300 g
färsk spenat eller nässlor
3 msk
smör eller margarin
3⁄4 dl
vetemjöl
5 dl
fisk- eller grönsaksbuljong
1 dl
grädde eller gräddmjölk (grädde + mjölk)
1⁄2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Tomat- & löksallad

Blandade cocktailtomater
1 knippe
gräslök
Vinäger
Olja
Örtsalt
Svartpeppar

Fiskbullar


  1. Mixa ingredienserna till en smet.
  2. Forma till runda bullar med hjälp av våta händer eller två skedar. Bullarna doppas direkt ner i spenatsåsen och tillreds (stelnar) i såsen.

Spenatsås


  1. Skölj färsk spenat eller nässlor och koka upp en kastrull med vatten. Förväll spenaten eller nässlorna i kokande vatten i några minuter. Häll av i durkslag, spola spenaten i kallt vatten och hacka den eller nässlorna i små bitar.
  2. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet. Rör om hela tiden och vispa i buljongen (vatten + buljongpulver) så att du får en slät sås. Tillsätt lite grädde eller mjölk samt kryddor. Lägg i spenaten/nässlorna. Låt koka upp och koka på svag värme.
  3. Tillsätt fiskbullarna i omgångar och låt dem koka och stelna till fasta fiskbullar i såsen. Servera med nykokt potatis och tomat- och löksallad.

Tomat- & löksallad


  1. Finklipp gräslöken i en salladsskål. Häll över vinäger och olja. Strö över örtsalt och svartpeppar. Blanda ner hela eller skurna cocktailtomater

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fiskbullar i spenatsås

Detta kan intressera dig

Varma smörgåsar med smartfisk

Recept

Lucka 19: Ungmarthas julkalender

En servett vikt som en elegant rosett ger det där lilla extra till julbordet. Det är enkelt, stilfullt och gör varje plats lite mer inbjudande.

UngMartha

Mandelkaka med säsongens bär

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet