• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Giftfritt dagis
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Enbärsbräserad and

Ingredienser


4 portioner


4 andfiléer
Salt och vitpeppar
3 msk smör
1 stor morot
½ purjolök
¼ selleri
1 lagerblad
15 enbär
10 vitpepparkorn
2 dl vitt vin
8 dl kalvbuljong
1 dl grädde
1 ½ msk smör
1 ½ msk vetemjöl

Så gör du


  1. Skala och tvätta rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Tvätta purjolöken mellan bladen och skär den i strimlor.
  2. Putsa, salta och peppra andfiléerna.
  3. Värm smöret i en gryta och bryn filéerna tillsammans med morot, selleri, purjolök, smulat lagerblad, hela enbär och hela vitpepparkorn. Späd med vitt vin och buljong. Bräsera cirka 20–25 minuter.
  4. Tag upp filéerna och håll dem varma.
  5. Sila skyn/såsen. Fräs samman smör och vetemjöl, späd med den silade såsen och koka till passlig konsistens. Avsluta såsen med grädde, salt och peppar.
  6. Tranchera fågeln, nappera med sås. Servera med exempelvis tranbärsgelé

MARTHA
TIPSAR

Nappera = Att täcka en rätt med en sås eller gelé utan att dölja konturerna.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt

Detta kan intressera dig

Marthapodden: Kemikalier i hygien- och städprodukter

Marthapodden: Kemikalier i hygien- och städprodukter

Hushåll | Ekologi
Marthas veckomeny

Marthas veckomeny

Hushåll
Ordna en digital klädbytardag den 14 november 2020

Ordna en digital klädbytardag den 14 november 2020

Hushåll | Ekonomi
Sommarstängt i juli

Sommarstängt i juli

Marthaförbundet

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2021
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2021 Marthaförbundet

Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer