• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Dubbelmarinerad ytterfilé av lamm

Dubbelmarinerad ytterfilé av lamm

Ingredienser


4 portioner


4
ytterfiléer av lamm

Marinad 1

½ dl
soja
½ dl
rybsolja
½ tsk
salt
½ tsk
socker
1 msk
finhackad färsk rosmarin

Marinad 2

½ dl
rödvinsvinäger
½ dl
vatten
1 dl
olivolja
2
krossade vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar

På ytan

3 msk
finhackad mynta
4 msk
finklippt persilja
2–3 msk
olivolja
Färska eller upptinade havtorn

Speltsallad med äpple, grönkål & rödbeta

3 dl
speltpärlor
God buljong (t ex kalvfond)
Färska örter
100 g
grönkål
2 stora
kokta rödbetor
2
syrliga äpplen

Dubbelmarinerad ytterfilé


  1. Blanda ihop den första marinaden och marinera köttstyckena i 2–3 timmar.
  2. Torka av marinaden och bryn köttet i en stekpanna och lägg det sedan i en ugnsfast form. Stek i 10–12 minuter i 175 graders ugn. Vira in köttstyckena i folie och låt dem stå en stund.
  3. Blanda ihop den andra marinaden och lägg köttet i den. Marinera i 1–2 timmar.
  4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Stänk på av örtoljan som du blandat ihop av örterna och oljan. Garnera med havtorn.

Speltsallad med äpple, grönkål & rödbeta


  1. Koka spelten mjuk i buljong med några kvistar färsk timjan och rosmarin.
  2. Koka rödbetorna mjuka, skala och skär dem i klyftor. Skala och tärna äpplena. Strimla grönkålen i tunna strimlor och fräs i smör en aning, salta och peppra.
  3. Blanda spelten med grönkål, rödbetor och äpplen. Strö över färsk timjan. Lägg upp på tallrikar och servera med dubbelmarinerad lammfilé med havtorn.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Dubbelmarinerad ytterfilé av lamm

Detta kan intressera dig

Varm gulddryck på spelt

Recept

Speltbrioche

Recept

Fullkornsbitar

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet