Dhal med röda linser och kikärter
Ingredienser
6
Ingredienser
1
lök
2
morötter
2
vitlöksklyftor
ca 2 cm
riven, färsk ingefära
2 msk
rapsolja
2 msk
tomatpuré
2 tsk
malda korianderfrön
1 tsk
mald spiskummin
½ tsk
malen kanel
4 dl
torkade röda (eller gröna linser)
400 g
krossade tomater
250 ml
kokosmjölk
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
vatten
1 burk
kokta kikärter á 380 g
1 – 2 tsk
salt
½ - 1
lime, saften (om så önskas)
Till serveringen
Kokta gryn (korn, havre eller spelt)
yoghurt
chiliflakes
Gör så här:
- Skala lök, morot och vitlök och hacka fint. Riv ingefäran fint.
- Tillsätt olja i en het panna och häll i lök, morot, vitlök och ingefära. Rör ner tomatpuré, koriander, spiskummin och kanel och fräs i 2 minuter. Häll i linserna och rör om ordentligt.
- Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Låt koka sakta under lock ca 30 minuter. Rör om då och då.
- När grönsakerna och linserna är mjuka, tillsätt de sköljda kikärterna. Smaka av med salt och eventuellt saften från en lime.
- Servera grytan med kokta gryn och en klick yoghurt. Toppa med chiliflakes.