Clafoutis
Ingredienser
Frukt enligt säsong |
|
---|---|
4 plommon eller 3 dl körsbär eller 2 äpplen eller päron |
Smet |
|
---|---|
½ dl | vetemjöl |
½ dl | socker |
1 dl | mjölk |
2 | ägg |
25 g | smält smör eller 2 msk olja |
4 | ugnssäkra portionsformar eller muggar |
Vispad grädde till servering |
Så gör du
- Förbered frukten. Plommon: Halvera och ta bort kärnan, skär i bitar. Körsbär: Halvera och ta bort kärnan. Äpple och päron: Skala och ta bort kärnhuset. Tärna fruktköttet.
- Blanda mjöl och socker i en skål.
- Vispa ner mjölk, ägg och fett i smeten.
- Smörj formarna med olja eller smör. Fördela frukten i formarna.
- Häll över smeten och grädda clafoutis i cirka 20 minuter i 175 grader.
