Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Stöd oss
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Eneuroitaget logo
    En euro i taget
    Läs mer
    Ostersjofisk at alla
    Östersjöfisk åt alla
    Läs mer
    Hantera vardagen
    Hantera vardagen
    Läs mer
    Andra projekt Östersjöfisk åt alla Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Stöd oss Bli medlem
Mera
Stäng
Stöd oss Bli medlem
  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Östersjöfisk åt alla
    • Flytta hem
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Stöd oss Bli medlem
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Chokladmoussetårta

Ingredienser


Mandelbotten

300 g
riven mandelmassa
3
ägg
50 g
smör
1 msk
potatismjöl
1 krm
bakpulver

Chokladmousse

225 g
blockchoklad med apelsinsmak
3 dl
vispgrädde
1 msk
konjak eller punsch

Så gör du


  1. Blanda mandelmassa och ägg och arbeta in smör, potatismjöl och bakpulver. Lägg smeten i en bakplåtspappersbeklädd form med löstagbar kant, 25 cm i diameter, och grädda 25 minuter i 175 grader.
  2. Lossa kakan och låt den svalna, lägg den sedan tillbaka i formen, beklädd med ett nytt papper som går en bit upp på kanten.
  3. Smält 175 g av chokladen med 1 dl av grädden. Låt svalna, men inte stelna. Vispa den resterande grädden, men inte för hårt, och rör försiktigt ner chokladen. Smaksätt.
  4. Bred moussen på bottnen och jämna ut ytan. Riv och strö över resten av chokladen. Packa in i en tät fryspåse.
  5. Ta fram och temperera cirka 45 minuter före serveringen, dekorera med frukt.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Bidra inte till nätbedragarnas fiskelycka

Bidra inte till nätbedragarnas fiskelycka

Ekonomi
Höstlovsläger med Ungmartha 2023

Höstlovsläger med Ungmartha 2023

UngMartha
Matkulturdagen firas i Jakobstad!

Matkulturdagen firas i Jakobstad!

Hushåll | Marthaförbundet
Vinbärskräm med lakritsgrädde

Vinbärskräm med lakritsgrädde

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet