• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Chokladmoussetårta

Ingredienser


Mandelbotten

300 g
riven mandelmassa
3
ägg
50 g
smör
1 msk
potatismjöl
1 krm
bakpulver

Chokladmousse

225 g
blockchoklad med apelsinsmak
3 dl
vispgrädde
1 msk
konjak eller punsch

Så gör du


  1. Blanda mandelmassa och ägg och arbeta in smör, potatismjöl och bakpulver. Lägg smeten i en bakplåtspappersbeklädd form med löstagbar kant, 25 cm i diameter, och grädda 25 minuter i 175 grader.
  2. Lossa kakan och låt den svalna, lägg den sedan tillbaka i formen, beklädd med ett nytt papper som går en bit upp på kanten.
  3. Smält 175 g av chokladen med 1 dl av grädden. Låt svalna, men inte stelna. Vispa den resterande grädden, men inte för hårt, och rör försiktigt ner chokladen. Smaksätt.
  4. Bred moussen på bottnen och jämna ut ytan. Riv och strö över resten av chokladen. Packa in i en tät fryspåse.
  5. Ta fram och temperera cirka 45 minuter före serveringen, dekorera med frukt.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Allt börjar med “Jag kan”

Marthaförbundet och Marttaliitto uppmanar alla att vara en förebild. Läs Sirpa Pietikäinens, Mia Hafréns, Marianne Heikkiläs och Camilla Komonens gemensamma opinionstext.

Nyheter

8 grundläggande frågor om beredskap - kan du svaren?

För att känna dig trygg och hantera olika nödsituationer är det viktigt att förstå de grundläggande principerna för beredskap. Här besvarar vi åtta viktiga frågor som hjälper dig att vara förberedd...

Hushåll

Lucka 9: Ungmarthas julkalender

Pepparkaka och choklad – en kombination som garanterat sprider julstämning till dessertbordet. I dagens lucka tipsar vi om en enkel och lyxig efterrätt där dessa smaker möts på bästa sätt.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet