Braxencheesecake
Ingredienser
100 g
Malaxlimpa eller annan mörk sötsur limpa
50 g
smör
3
gelatinblad
300 g
varmrökt braxen
1 kruka
gräslök
1
knippe dill
500 g
kvarg
2 dl
crème fraîche
1
vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar, salt
citronklyftor
norsrom eller gäddrom
Gör så här:
- Smält smöret. Finfördela brödet genom att hacka eller köra i en matberedare. Blanda smör och bröd och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
- Plocka köttet från den rökta braxen. Finhacka gräslöken och dillen, spara lite till dekoration.
- Blanda kvargen med crème fraîche. Rör ner braxen, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran jämnt över bottnen och jämna till ytan. Ställ in i kylen 3–4 timmar före servering.
- Lossa kanten från formen och klicka rom på cheesecaken. Garnera med dill och citronklyftor.
![Braxencheesecake](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/HS-braxencheesecake-web.jpg 1152w)