• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Braxencheesecake

Braxencheesecake
Över 60 min

Ingredienser


100 g
malaxlimpa eller annan mörk sötsur limpa
50 g
smör
3
gelatinblad
300 g
varmrökt braxen
1 kruka
gräslök
1 knippe
dill
1
vitlöksklyfta, pressad
500 g
kvarg
2 dl
crème fraiche
svartpeppar

Garnering

norsrom/gäddrom
dill
citron i klyftor

Så gör du:


  1. Smält smöret. Finfördela brödet genom att hacka eller köra i i en matberedare. Blanda smör och bröd och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  3. Plocka köttet från den rökta braxen. Finhacka gräslöken och dillen.
  4. Blanda kvargen med crème fraichen. Rör i braxen, gräslök, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör hastigt ner gelatinet i fiskröran.
  6. Fördela röran jämnt över bottnen och jämna till ytan. Ställ in i kylen.
  7. Lossa kanten från formen och klicka rommen på cheesecaken. Garnera med rom, dill och citronklyftor.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Smartfisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Braxencheesecake

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet