Braxencheesecake
Ingredienser
100 g
malaxlimpa eller annan mörk sötsur limpa
50 g
smör
3
gelatinblad
300 g
varmrökt braxen
1 kruka
gräslök
500 g
kvarg
2 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar
Garnering
dill
citron i klyftor
norsrom/gäddrom
- Smält smöret. Finfördela brödet genom att hacka eller köra i i en matberedare. Blanda smör och bröd och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
- Plocka köttet från den rökta braxen. Finhacka löken och dillen.
- Blanda kvargen med crème fraichen. Rör i braxen, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran jämnt över bottnen och jämna till ytan. Ställ in i kylen.
- Lossa kanten från formen och klicka rommen på cheesecaken. Garnera med dill och citronklyftor.
