Braxen i ugn
Ingredienser
1
stor braxenfilé
cirka 400 g
passerad tomat
½–1 dl
olivolja
½ dl
torrt vitt vin
cirka 1 kruka
färsk basilika
salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck bottnen av en ugnsform med olivolja. Täck oljan med ett cirka ½ cm tjockt lager passerad tomat och ställ formen i ugnen.
- Ta formen ur ugnen när såsen börjar koka upp, riv över hälften av basilikan och salta. Lägg braxenfilén ovanpå såsen, ringla över vinet, salta fisken och stek 10–15 minuter i ugnen.
- Strö över resten av basilikan och ringla över lite olivolja.
- Servera med pressad potatis.
![Braxen i ugn](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/HS-braxen-i-ugn-webb.jpg 1152w)