Braxen i citronsås
Ingredienser
1 kg
braxen
Några msk
smör
1 ½ msk
mjöl
1 dl
citronsaft
2 dl
vatten
2 tsk
salt
1
äggula
Så gör du
- Fjälla, rensa och skölj fisken.
- Smält smör i en kastrull, lägg i fisken och strö mjölet över. Tillsätt salt och citronsaft blandad med vattnet.
- Låt fisken sakta sjuda under lock tills den är färdig.
- Lägg upp fisken på fat. Sila såsen, red med äggula och häll den över fisken. Garnera med dill och persilja.
![Braxen i citronsås](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/braxen.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/braxen.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/braxen.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/braxen.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/braxen.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/braxen.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/braxen.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/braxen.jpg 1152w)