Bouillabaisse
Ingredienser
700 g
 skinn- och benfri fisk, lax och gös
                    10
 färska musslor, tvättade och kokta
                    12
 räkor med skal
                    200 g
 skalade räkor
                    4
 morötter
                    300 g
 selleri
                    1
 gul lök
                    2
 vitlöksklyftor
                    2 msk
 rybsolja
                    1 l
 fiskbuljong
                    2 msk
 hummerfond
                    3
 lagerblad
                    1
 röd paprika i tärningar
                    400 g
 tomatkross
                    2 dl
 vitt vin
                    1 tsk
 timjan, torkad
                    1
 knivsudd saffran
                    Finklippt dill
                    Salt
                    Till servering: Apelsin-vitlöksmajonnäs
2 dl
 majonnäs
                    1
 vitlöksklyfta
                    ½
 apelsin, skalet och saften
                    Svartpeppar
                    Så gör du
- Ansa vegetabilierna och skär i mindre bitar. Fräs upp i stor kastrull i en skvätt god olja.
- Skär fisken i mindre bitar.
- Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillsätt tomatkross och krydda. Låt puttra under lock i 20 minuter. Gör under tiden majonnässåsen.
- Tillsätt fisk och skaldjur samt vin. Sjud i några minuter tills allt är genomkokt. Smaka av. Klipp över färsk dill och servera med majonnässås.
 
               
      