• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Bäroffee

Bäroffee

Ingredienser


8–10 portioner


300 g
digestivekex
150 g
smör
1 burk
kondenserad mjölk
2 dl
grädde eller 1 dl grädde och 100 g kvarg
1 l
bär, exempelvis vinbär, krusbär, hallon

Så gör du


  1. Börja med att koka tjinuski av den kondenserade mjölken. Ta bort etiketten och lägg burken i en kastrull. Koka två timmar. Fyll på med vatten så att burken hela tiden är under vatten, annars kan den explodera.
  2. Kör kexen till smulor i en matberedare.
  3. Smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ställ i kylskåpet i 15 minuter för att stelna.
  4. Vispa grädden. Blanda i kvargen (om du använder kvarg).
  5. Bred ut den kokta kondenserade mjölken på bottnen. Bred grädden på kakan. Toppa med bär. Servera.

MARTHA
TIPSAR

Du kan även koka tjinuski av kondenserad mjölk i mikrovågsugn. Det går betydligt snabbare, men tjinuskin får inte samma mörka färg. Häll då över mjölken i en stor skål och koka i mikron i 7–10 minuter. Rör om med jämna mellanrum och vakta noggrant så kinuskin inte kokar över.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Valborg
  • Midsommar
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Bäroffee

Detta kan intressera dig

Sprid budskapet! – Marthas guide till effektiv kommunikation

Att nå ut med information om er förening och era evenemang kan upplevas som en av föreningslivets största utmaningar. Marthaförbundets kommunikatör Linn Jung ger 10 tips om hur du marknadsför just ...

Marthaförbundet

Lucka 13: Ungmarthas julkalender

Lyft julens dessertbord med en luftig marängtårta och inhemska bär! Tårtan går att variera i oändlighet och passar perfekt som en festlig avslutning på julmåltiden.

UngMartha

Mandelkaka med säsongens bär

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet