• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Bärbulle

Bärbulle

Ingredienser


15–20 bullar


Deg

75 g
smör
2 ½ dl
mjölk
½ pkt
jäst
½ tsk
salt
1 ½ tsk
malen kardemumma
1 dl
socker
5–6 dl
vetemjöl
1
ägg

Fyllning

4 dl
bär (hallon och blåbär)
2 dl
syltsocker
  1. Mät upp smör och lägg i en kastrull. Värm tills smöret har smält.
  2. Häll mjölken i en kastrull med smöret. Blandningen ska vara fingervarm.
  3. Smula jästen i en stor skål.
  4. Häll den ljumma smör- och mjölkblandningen över jästen. Rör med en trägaffel tills jästen har löst sig.
  5. Blanda salt, kardemumma och socker i degspadet. Rör om med trägaffel.
  6. Häll i vetemjöl lite åt gången. Knåda med handen en god stund tills degen blir fast och fin och börjar släppa kanterna. Det kan behövas mera mjöl, men bullarna blir godast om degen är mera lös än hård.
  7. Lägg en bakduk över skålen och låt degen jäsa på ett varmt och dragfritt ställe i 20–30 minuter.
  8. Baka ut runda bullar och låt dubbeljäsa till dubbel storlek (cirka 20 minuter) på bakplåtspapper. Tryck med en dricksglasbotten ut en grop för bärfyllning.
  9. Koka samman bär och socker till en sylt. Låt svalna. Fördela 1–2 matskedar av sylten i bullens grop. Pensla bullens kanter med uppvispat ägg. Grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.

Kategorier

  • Ekologi
  • Skog & natur
  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Bärbulle

Detta kan intressera dig

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Så hjälper du pollinatörerna i sommar

Många av våra grödor är beroende av insektspollinering för att ge skörd. Men i dag har mängden pollinatörer som humlor, bin och fjärilar minskat markant. Det kan i förlängningen innebära ett hot mo...

Hushåll

Vad betyder cirkulär ekonomi? Marthaförbundet förklarar!

Idag dyker begreppet ”cirkulär ekonomi” upp allt fler i tidningsartiklar, läroplaner och festtal. De flesta av oss har en känsla för vad det betyder på ett ungefär. Men vad betyder det på riktigt?

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet