• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Baguetter med örter och vitlök

Baguetter med örter och vitlök
Över 60 min

Ingredienser


4 baguetter


50 g
färsk jäst
5 dl
vatten
2 tsk
salt
2 msk
rybsolja
13–14 dl
vetemjöl
Cirka 1 dl
färska örter (timjan, basilika och salvia)
2
vitlöksklyftor
  1. Finhacka vitlök och örter.
  2. Rör ut jästen i ljummet vatten.
  3. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet litet i taget under knådning tills degen blir smidig och släpper degbunkens kanter. Knåda degen i cirka 5–10 minuter. Blanda ner örter och vitlök i degen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
  4. Ta upp degen på en lätt mjölad yta, dela i fyra delar. Platta ut varje bit så att den blir avlång. Vrid bitarna så att de formas till vridna avlånga bröd. Placera på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk.
  5. Ställ in en ugnsfast form i botten av ugnen och värm ugnen till 225 grader. Ställ baguettplåten i mitten av ugnen och häll 1 dl vatten i formen på bottnen av ugnen.
  6. Grädda bröden 20–25 minuter eller tills det låter ihåligt då du knackar på brödens undersida.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Passar speciellt bra till grillat på sommaren.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Salta bakverk
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Örter
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Baguetter med örter och vitlök

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2024–2025
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet