• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Babymat: Grönsakspuré med korngryn

Babymat: Grönsakspuré med korngryn
Max 45 min

Ingredienser


ca 4 portioner


Grönsakspuré

300 g
grönsaker, t.ex. 2 morötter, 1 jordärtsskocka och en bit palsternacka
1/2
gul lök
1/2 krm
torkad timjan
1
hackad tomat eller 1 dl tomatkross
2 dl
vatten
1 dl
krossade korngryn
  1. Koka korngrynen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och skär grönsakerna i bitar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Fräs lök, grönsaker och timjan i en kastrull med olja på svag värme så att löken blir mjuk.
  5. Tillsätt tomat och vatten, koka under lock tills grönsakerna känns mjuka. Mosa eller mixa purén. Tillsätt vid behov mer vatten i purén.
  6. Vänd ner korngrynen i purén.

Denna maträtt är lite grövre än en vanlig puré samt har en hel del smak. Maträtten passar därför bra när babyn har vant sig med olika smaker och då det är dags att erbjuda mer konsistens utöver släta puréer.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Specialkost
  • Babymat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Babymat: Grönsakspuré med korngryn

Detta kan intressera dig

Fira matkulturdagen med oss i Karleby!

Varmt välkommen på den österbottniska matkulturfesten måndagen den 7.10. Dagen uppmärksammas på idylliska Poro-Pirtti i Karleby. Ta med hela familjen!

Hushåll

Fira matkulturdagen med oss på Malmgård!

Anmälan till en av årets största marthafester har öppnat. På huvudfesten 9.10 presenterar vi det nylanserade matkulturmagasinet, vi delar ut årets matkulturpris och vi njuter av en fantastisk midda...

Hushåll

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet