• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Äppeltrifle i portionsglas

Äppeltrifle i portionsglas

Ingredienser


1 kg
syrliga äpplen, skalade och urkärnade
Cirka ½ dl
socker
2 dl
vatten
1
vaniljstång
80 g
smör
2 ½ dl
skärgårdsbröd mixat till smulor
3 dl
vispgrädde
1 tsk
kanel

Så gör du


  1. Skär äpplena i mindre klyftor och sätt i en kastrull med 2 msk socker, 2 dl vatten och vaniljstången och sjud på svag värme i cirka 20 minuter, eller tills äpplena blivit mjuka. Låt kallna.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt resten av sockret och rör om. Tillsätt brödsmulorna och stek på medelvärme tills brödsmulorna fått färg och blivit en aning rostade. Var försiktig så att de inte bränns vid.
  3. Häll upp på ett stort fat och låt svalna helt.
  4. Vispa grädden och smaksätt med kanel. Fyll serveringsglas eller -skålar, först med ett lager äpple, sedan brödsmulor och grädde. Fortsätt i ett lager till och dekorera med äpple och brödsmulor.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Äppeltrifle i portionsglas

Detta kan intressera dig

Mödrarnas osynliga kraft

Det var Finlands mödrar som gav barnen trygga hem att växa upp i efter att bomberna slutat falla år 1944. Då var befolkningen fattig och traumatiserad. Människor hade stupat eller var skadade för l...

Tidskriften Martha

En euro i taget fortsätter år 2025

Vi är glada att meddela att projektet En euro i taget fortsätter även under 2025. Passa på att boka in ett besök av Marthaförbundets ekonomirådgivare redan nu!

Lucka 20: Ungmarthas julkalender

Fröknäcke är både enkelt att göra och fantastiskt gott – perfekt till ostbrickan, som mellanmål eller på julbordet. Med sina frasiga kanter och smakrika frön blir det en uppskattad favorit hos både...

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet