• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Äppelpaj till gårdstalkot

Äppelpaj till gårdstalkot

Ingredienser


200 g
smör eller margarin
2 ½ dl
socker
3
ägg
1 dl
vetemjöl
1 dl
havreflingor
2 dl
speltmjöl
1 tsk
bakpulver
½
citron, saften
1 tsk
kardemumma

Äppelmos

10
inhemska äpplen
½ dl
socker
1
kanelstång

Äppelmos


  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplen.
  2. Sätt dem i en tjockbottnad kastrull och tillsätt cirka 1 dl vatten (beroende på äpplenas storlek och saftighet). Koka på svag värme, tillsätt socker samt kanelstång. Låt småputtra cirka 20 minuter under lock. Smaka av. Behövs det mera socker?

Paj


  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning.
  2. Blanda mjöl, flingor och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör den jämn. Tillsätt citronsaften.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapperbeklädd långplåt. Klicka över av äppelmoset. Grädda äppelpajen i 200 graders ugnsvärme i cirka 25 minuter.

MARTHA
TIPSAR

Ringla över god honung eller servera med god vaniljglass.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Restmat
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Äppelpaj till gårdstalkot

Detta kan intressera dig

Beredskap är allas ansvar – därför är kunskap och utbildning avgörande

När vi ser på hur samhället fungerar i en kris, blir det tydligt att personer som inte genomfört beväringstjänst eller frivillig militärtjänst, ofta har en nyckelroll i att hålla vardagen i gång. H...

Hushåll

Lucka 13: Ungmarthas julkalender

Lyft julens dessertbord med en luftig marängtårta och inhemska bär! Tårtan går att variera i oändlighet och passar perfekt som en festlig avslutning på julmåltiden.

UngMartha

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet