Äppelkräm med crunch
Ingredienser
500 g (cirka 3 äpplen) | äpplen |
5 dl | äppeljuice av god kvalitet |
1 | kanelstång |
½ tsk | vaniljpulver |
1 ½ msk | potatismjöl + lite vatten att lösa upp mjölet i |
Crunch |
|
---|---|
1 dl | havreflingor |
½ dl | solrosfrön |
½ dl | mandel, grovhackad |
2 msk | socker |
30 g | smör |
Så gör du
- Skala äpplena om de är utländska och skär i bitar.
- Koka upp äppeljuice, kanel och vanilj. Tillsätt äpplena och koka tills de är mjuka, men koka inte sönder dem.
- Lyft kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen under omrörning. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och ta genast bort den då du ser den första bubblan komma till ytan.
- Häll krämen i en skål och strö på lite socker så krämen inte får en hinna på ytan. Servera ljummen eller kall med crunch och vispad grädde.
Crunch
- Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 5–10 minuter tills kexet fått färg.
- Låt svalna och bryt i små bitar. Smula över äppelkrämen.
