• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Äppelkräm med crunch

Äppelkräm med crunch

Ingredienser


500 g (cirka 3 äpplen)
äpplen
5 dl
äppeljuice av god kvalitet
1
kanelstång
½ tsk
vaniljpulver
1 ½ msk
potatismjöl + lite vatten att lösa upp mjölet i

Crunch

1 dl
havreflingor
½ dl
solrosfrön
½ dl
mandel, grovhackad
2 msk
socker
30 g
smör

Så gör du


  1. Skala äpplena om de är utländska och skär i bitar.
  2. Koka upp äppeljuice, kanel och vanilj. Tillsätt äpplena och koka tills de är mjuka, men koka inte sönder dem.
  3. Lyft kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen under omrörning. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och ta genast bort den då du ser den första bubblan komma till ytan.
  4. Häll krämen i en skål och strö på lite socker så krämen inte får en hinna på ytan. Servera ljummen eller kall med crunch och vispad grädde.

Crunch


  1. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 5–10 minuter tills kexet fått färg.
  2. Låt svalna och bryt i små bitar. Smula över äppelkrämen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Mellanmål
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegan
  • Glutenfritt
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Äppelkräm med crunch

Detta kan intressera dig

Wok med tofu och gröna bönor

Recept

Kärlek, möjligheter och vägledning – viktiga ramar i vardagen

Jubileumsårets beskyddare Suzanne Innes-Stubb och Marthaförbundets ordförande Mia Hafrén möts i ett samtal om uppväxt, föräldraskap och ungas rätt att drömma.

Nyheter

Emmergröt med smak av morotskaka

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet