• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Äppelkräm med crunch

Äppelkräm med crunch

Ingredienser


500 g (cirka 3 äpplen)
äpplen
5 dl
äppeljuice av god kvalitet
1
kanelstång
½ tsk
vaniljpulver
1 ½ msk
potatismjöl + lite vatten att lösa upp mjölet i

Crunch

1 dl
havreflingor
½ dl
solrosfrön
½ dl
mandel, grovhackad
2 msk
socker
30 g
smör

Så gör du


  1. Skala äpplena om de är utländska och skär i bitar.
  2. Koka upp äppeljuice, kanel och vanilj. Tillsätt äpplena och koka tills de är mjuka, men koka inte sönder dem.
  3. Lyft kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen under omrörning. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och ta genast bort den då du ser den första bubblan komma till ytan.
  4. Häll krämen i en skål och strö på lite socker så krämen inte får en hinna på ytan. Servera ljummen eller kall med crunch och vispad grädde.

Crunch


  1. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 5–10 minuter tills kexet fått färg.
  2. Låt svalna och bryt i små bitar. Smula över äppelkrämen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Mellanmål
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegan
  • Glutenfritt
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Äppelkräm med crunch

Detta kan intressera dig

Lucka 10: Ungmarthas julkalender

Ett hemgjort badsalt är en omtänksam och enkel gåva – eller en välförtjänt present till dig själv eller en vän. Med bara några få ingredienser kan du skapa en blandning som både doftar ljuvligt och...

UngMartha

Kristina Creutz får årets matkulturpris 2024

Marthaförbundet firar den finlandssvenska matkulturdagen den 9 oktober på Malmgård i Lovisa. Årets matkulturtema är kulturspannmål. Filosofie doktor Kristina Creutz, grevinna på Malmgård, tilldelas...

Hushåll

Förbundsnytt: September 2024

Hösten har börjat med flera positiva överraskningar för oss på Marthaförbundet. Vår årliga matkulturfest som i år firas på Malmgård i Lovisa sålde slut nästan omedelbart. Det gjorde också vår nya p...

Marthaförbundet

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet