• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Äppelkräm med crunch

Äppelkräm med crunch

Ingredienser


500 g (cirka 3 äpplen)
äpplen
5 dl
äppeljuice av god kvalitet
1
kanelstång
½ tsk
vaniljpulver
1 ½ msk
potatismjöl + lite vatten att lösa upp mjölet i

Crunch

1 dl
havreflingor
½ dl
solrosfrön
½ dl
mandel, grovhackad
2 msk
socker
30 g
smör

Så gör du


  1. Skala äpplena om de är utländska och skär i bitar.
  2. Koka upp äppeljuice, kanel och vanilj. Tillsätt äpplena och koka tills de är mjuka, men koka inte sönder dem.
  3. Lyft kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen under omrörning. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och ta genast bort den då du ser den första bubblan komma till ytan.
  4. Häll krämen i en skål och strö på lite socker så krämen inte får en hinna på ytan. Servera ljummen eller kall med crunch och vispad grädde.

Crunch


  1. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 5–10 minuter tills kexet fått färg.
  2. Låt svalna och bryt i små bitar. Smula över äppelkrämen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Mellanmål
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegan
  • Glutenfritt
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Äppelkräm med crunch

Detta kan intressera dig

Jag är hellre en fattig syndig människa än en lallande Elon Musk

Jag vet inte när det hände, kanske efter trettiofemårs ålder ungefär, att jag insåg att livet handlar om att lära sig leva med ständiga inre konflikter. Det finns säkert människor som lyckas undvik...

Tidskriften Martha

Har du flyttat till eget hem? Här är 7 saker att känna till

Kanske sitter du just nu i din första egna lägenhet och försöker förstå hur allt ska fungera. Att flytta och bo på egen hand innebär en hel del nytt ansvar – men också möjligheter att lära dig mass...

Ekonomi

Smartfisken har sin givna plats på tallriken – nytt fiskprojekt från Marthaförbundet

Marthaförbundet inleder sitt nya projekt ”Smartfisk - Från hav till tallrik” som syftar till att öka konsumtionen av inhemsk fisk och lyfta fram Östersjöns outnyttjade fiskarter, den så kallade sma...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet