Matkulturmagasinet Inhemska oljeväxter - från frö till olja

0€

Marthas matkulturmagasin 2025
Inhemska oljeväxter - från frö till olja

Från små gröna skott till knallgula sommarfält av rybs och raps. I årets matkulturmagasin får vi följa de inhemska oljeväxterna från frö till olja. Odlare, experter och förädlare tar oss med till såväl höstrapsfält som oljepresseriet. De delar med sig av kunskap om odlingens utmaningar och möjligheter och den inhemska vegetabiliska oljans fördelar och användningsområden. Rybs och raps är de allra vanligaste oljeväxterna i Finland, men vi bekantar oss också med camelina och oljehampa. 

Matkulturmagasinet publiceras årligen i samband med den finlandssvenska matkulturens dag den 9 oktober. Dagen instiftades på initiativ av Marthaförbundet år 1992 för att uppmärksamma, bevara och utveckla de unika finlandssvenska mattraditionerna. På matkulturdagen tilldelas en matkulturpåverkare ett matkulturstipendium.

Redaktör, text & foto: Karin Lindroos
Recept: Louise Mérus
Faktagranskning: Patrik Erlund
Formgivning: Magnus Lindström
Bildbehandling: Astrid Lindroos

Beställningsinformation:

Ange 1 st om du vill ha ett exemplar av magasinet. Ange 75 st om vill ha en hel låda.

Till priset på produkterna du beställt tillkommer postningskostnaden, det gäller också beställningar av produkter utan kostnad. Portot bestäms utgående från brevets/paketets storlek och vikt samt postens bränsletillägg. Portot varierar mellan ca. 3-12 euro, kontakta oss gärna (044 402 6884) för att ta reda på det exakta portot för din beställning. Beställningarna postas i regel på måndagar (en gång/vecka). Beställningens faktura sänds till din e-post, håll utkik och titta i skräpkorgen om fakturan inte dykt upp. Observera att vi uppbär avgift för icke inlösta paket.

För tillfället levererar vi inte till utlandet, till följd av upprepade oseriösa beställningar.

Matkulturmagasinet Inhemska oljeväxter - från frö till olja

Relaterade Produkter