Ungmarthas recepttävling 2022

Ungmarthas recepttävling 2022

Ungmartha arrangerar årligen en recepttävling för barn och unga. Genom Ungmarthas recepttävling år 2022 önskar man hitta en god, festlig efterrätt eller bakelse för att uppmärksamma Ungmarthas femtionde verksamhetsår 2023.

Nästa år firar Ungmartha sitt femtioårsjubileum och vill gärna ha en jubileumsbakelse eller en festlig efterrätt att fira med. Till detta behöver vi din hjälp.

I drygt två månader har du och dina kompisar och exempelvis pappa, syster, morfar, farmor eller granne möjlighet att utveckla ett recept som följer Marthas matvision. Marthas matvision innebär att man använder en stor andel vegetabilier (frukt, bär eller grönsaker), färre tomma kalorier (socker, vitt mjöl), gärna ekologiskt och närodlat, och det skall vara riktigt gott och helt hemlagat av rena råvaror. Speciellt önskas kreativa, nya användningssätt av inhemska råvaror, men också delikata och möjligtvis lite bortglömda recept som uppdaterats till nutid är välkomna. De intressanta historierna bakom recepten stöder anvisningarna samtidigt som de inspirerar till försök.

Tävlingsreglerna:

  • Tävlingen är öppen för par eller grupper på högst fem personer varav minst hälften av deltagarna skall vara 18 år eller yngre.
  • Tävlingstiden är 22.9.2022-30.11.2022.
  • Ni kan delta med ett eller flera recept.
  • Val av råvaror är helt fritt, det enda som bör beaktas är Marthas matvision (se ovan)
  • En gallring av recepten kommer att ske när tävlingstiden utgått och de fem bästa recepten testas och en vinnare utses.
  • Tillsammans med receptet önskas berättelsen om hur produkten kommit till, men det är inte obligatoriskt.
  • Vinnarprodukten är en delikat produkt som lockar en att smaka också genom doften och utseendet. Det är en fyndig efterrätt eller ett bakverk som är lätt att tillreda och som visar respekt för inhemska råvaror.

Den vinnande gruppen får en restaurangmiddag tillsammans vid valfri tidpunkt samt andra vinster så som böcker, köksredskap, förkläden och recepthäften. Finalisterna får produktpriser.

Recepten, berättelsen, kontaktuppgifter och en bild av den färdiga rätten skickas som bilaga (fil) till ung@martha.fi eller via post till Ungmartha, Medelhavsgatan 14 C, 00220 Helsingfors. 

Ungmartha kan i framtiden använda recepten i olika publikationer. 

Vi ser fram emot era bidrag! Lycka till!

Se alla artiklar