Tid

Vi studerar, arbetar, går på möten, tränar på gymmet, träffar vänner men har ändå ångest över att tiden aldrig räcker till. Det är nämligen alltid någonstans vi borde vara och någonting vi borde göra. Det finns nästan en oskriven regel om att den som jobbar mest och har den mest fyllda kalendern är viktigast och populärast. Man ser nästan ner på oplanerade helger och semestrar. Det är lite fult att vara sysslolös, vad skulle man göra då?

Och som om detta inte räckte så finns det en grupp människor som älskar att visa världen hur upptagna de är. Hur många projekt de håller på med och hur många fritidsintressen de hinner med. Dessa historier är ungefär lika intressanta att höra på som att höra på någon som berättar om sina flummiga drömmar. Det är inte sällsynt att man istället för att bli imponerad börjar fundera på allt möjligt annat. Det är rent ut sagt jobbigt att höra någon tjata på om alla saker de ska göra.

Men den hårda sanningen är nämligen den att en fullproppad kalender inte gör någon lyckligare. Sedan på äldre dagar som både gummor och gubbar kommer vi inte alls att se tillbaka på den tiden vi arbetade med ett leende på våra rynkiga läppar. Tvärtom, vi kommer att minnas de stunder vi tog det lugnt och umgicks med människor vi tyckte om och gjorde det vi ville och inte måste göra.

Strunta alltså i alla borden och måsten. Gå mot stormen, bryt trenden, våga ta det lugnt helt enkelt!

Ida 16 år

Se alla artiklar