Smartha kvinnor äter lunch

Om du har lunch med hemifrån i en Lunchbox vet du att du får i dig en vettig lunch. Det blir också mycket billigare, nyttigare och oftast godare. Här kan du ladda ner Lunchboxen-broschyren med text, tips och recept för en godare och gladare lunch.

Alla måltider du äter under dagen är viktiga med tanke på helheten, men av de enskilda måltiderna är lunchen den som har störst inverkan på din ork och prestationsförmåga. En fusklunch kan ge kraft för stunden men är på lång sikt otillräcklig.

Lunchpausen är viktig också ur social synvinkel. Under lunchpausen, hur kort den än är, hinner du dra efter andan en liten stund, växla några ord med dina kolleger, vänner eller vem du nu äter lunch med, eller bara sitta och samla tankarna en stund.

Speciellt kvinnor slarvar ofta med lunchen. Satsa gärna på tallriksmodellen, dvs. halva tallriken grönsaker, en fjärdedel kött, fisk eller baljväxter och en fjärdedel spelt, potatis, ris eller pasta (gärna fullkorn). Komplettera gärna med några skivor fullkornsbröd och vatten eller mjölk. Ät gärna bär året runt.
Se alla artiklar