Häng med på Prideparaden!

Häng med på Prideparaden!

Vi bjuder alla marthor och de som stöder marthorna att ansluta sig till oss första juli. Du kan komma ensam eller tillsammans med vänner, nära och kära! Välkommen att marschera tillsammans med marthorna i Helsingfors Prideparad och mingla tillsammans innan det. Vi ses igen på sommarens gladaste evenemang, klädda i martha t-skjortor eller sjalar och med extra glitter i regnbågens färger.

Marthornas gemensamma Pridemingel

I år ordnar vi ett gemensamt Pridemingel för finsk- och svenskspråkiga marthor lördagen den 1 juli kl. 9.30 i Hemvrån, Helsingfors svenska Marthaförenings lokal på Simonsgatan 12 A 5. Under förmiddagen njuter vi av en brunch, varandras sällskap och fixar oss inför Prideparaden. Ta med dig eventuella pyssel- och sminktillbehör. Vi erbjuder biologiskt nedbrytbart glitter. Vi börjar gå mot paradens startplats Senatstorget, tillsammans kl. 11. 

Kom ihåg att anmäla dig till minglet!

Anmälan till minglet

Prideparaden

Du kan också ansluta dig till vår grupp i paraden utan att delta i minglet och utan att behöva anmäla dig. I så fall möts vi på Senatstorget kl. 11.30. Paraden börjar kl. 12.00. Den exakta platsen och tidpunkten för Marthornas marschgrupp på Senatstorget kommer att klargöras närmare evenemanget. Vår avgångstid beror på vår position i paraden. Vi kan behöva vänta, så se till att klä dig efter väder och ta med en vattenflaska.

Paradens rutt är den från tidigare år välkända rutten med start från Senatstorget längs Alexandersgatan till Mannerheimvägen och sedan längs med Kaserngatan fram till Brunnsparken.

Parkfest

I år deltar Marttaliitto även i parkfesten som ordnas efter paraden i ett eget evenemangstält. Kom till Marttaliittos tält i Brunnsparken, där får du bland annat tillverka blommor av återvunna afrikanska tyger, intäkterna går till utvecklingssamarbetsprojekt som stöder regnbågspersoners liv i andra länder!

Har du frågor kan du kontakta verksamhetsledare Camilla Komonen, 050 577 0780, camilla.komonen@martha.fi.

Se alla artiklar