Mia Hafrén vald till Marthaförbundets nya ordförande

Mia Hafrén vald till Marthaförbundets nya ordförande

Artisten, sångaren och terapeuten Mia Hafrén har valts till ny ordförande för Marthaförbundet. Valet gjordes på förbundets årsmöte i Borgå 27.5.2023.

Mia Hafrén, 49, är känd bland annat som sångare i a cappella-gruppen FORK. Hon är också verksam som terapeut.

– När jag blev tillfrågad insåg jag väldigt snabbt att Marthaförbundets värderingar står helt i linje med mina egna hjärtefrågor: Hur kan man med hjälp av värdefull kunskap hjälpa sig själv och andra? Det är helt avgörande frågor för framtiden och jag ser att Martha behövs, säger Hafrén.

Som förbundsordförande vill hon föra vidare Marthaförbundets arbete för hållbarhet och lyfta fram frågor som rör återhämtning och välmående i vardagen.

– Jag ser ju att förbundet redan har massor av fin verksamhet. Men jag tror att vi ytterligare kan lyfta frågor som rör ork, stress, återhämtning, välmående och egna gränser i vardagen. Som terapeut ser jag att många tampas med utmaningen att räcka till.

Hafrén har själv ingen bakgrund inom martharörelsen, men poängterar att hon alltid beundrat organisationens förmåga att vara relevant i sin samtid.

– Själv står ekologifrågorna mig närmast. Men också kommunikation och gemenskap. Hur vi pratar och inkluderar varandra är viktigt för att vi ska orka med vardagen.

Mia Hafrén är bosatt i Helsingfors och uppvuxen i Lovisa.

Foto: Laura Malmivaara

Pressmeddelande 27.5.2023 

Se alla artiklar