AVBOKAD! Marthaförbundet vimlar och minglar i Österbotten i maj

AVBOKAD!  Marthaförbundet vimlar och minglar i Österbotten i maj

Obs! Evenemanget är inställt pga situationen med covid-19. Temadagen Martha på väg siktar i år på Vasaregionen. Möt oss den 19 maj - vi bjuder på intressanta föreläsningar, naturupplevelser, näringsrik marthamat, verkstäder och mycket mer.

Martha på väg är en årlig satsning där Marthaförbundet besöker en av sina verksamhetsregioner med en dag fullspäckad av martharelaterat program. I år är destinationen Vasaregionen, där vi gör nedslag i åtminstone centrala Vasa, Sundom, Replot, Vörå och Jungsund.

- Avsikten är att sprida det vi är bäst på, vardagskunskap, på ett så brett område som möjligt under en enda dag. Samtidigt är dagen ett ypperligt tillfälle att träffa marthor från hela regionen och Marthaförbundets personal, säger organisationskoordinator Jessica Åhman.


På Loftet i Vasa får du bekanta dig med tillredning av smarthfisk tillsammans med ekologirådgivare Anita Storm och hushållsrådgivare Sandra Mellberg, och på Vasa bibliotek föreläser ekonomirådgivare Mia-Maja Wägar om privatekonomi.

Under dagen samarbetar vi dessutom med flera olika lokala aktörer och marthaföreningar. Bl.a Replotmarthorna engagerar sig i dagen med en naturstig med marthatouch, stickkafé och tävlingar, och via Yrkesakademin får man träffa internationella studerande. Även i Sundom drar marthor till skogs, och bjuder in till skogsbad och nässelplättstekning på Öjberget.

Vi samarbetar även med andra målgrupper som lokala daghem och skolor samt psykosociala förbundet i Vasa. På Norrvalla i Vörå får studerande bland annat lära sig om Beredskap 72h med Marika Danielsson.

Programmet uppdateras och slås fast inom kort. Följ med på sociala medier och på martha.fi. Vi ses i Österbotten!

Se alla artiklar