Martha möter martha: Solf Mf

Martha möter martha: Solf Mf

Under hösten 2023 inleder vi vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen kommer vi att utforska olika marthaföreningar och ta en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi fortsätter vår resa med att besöka Solf Marthaförening.

Lär känna Solf Marthaförening

Några snabba punkter:

  • Antal medlemmar: 55
  • Grundad: 1917
  • Ordförande: Ulla Björknäs
  • Region: Vasa
  • Samlingsplats: Vi håller oftast våra träffar vid Pulsen, ibland är vi inhyrda i något kök.
  • Superkraft: Vi har roligt när vi träffas och försöker sprida vår glädje till medmänniskorna genom att delta i olika insamlingar.

När vi träffas brukar vi...

sträva efter att ha månatliga program med stor variation. De populäraste träffarna brukar vara matlagning och provsmakningar men också vandringar och pysselkvällar är omtyckta. Att laga mat tillsammans ger alltid det lilla extra.

Det bästa vi gjort i år

Årets bästa är Trädgårdsresan som vi gjorde till Blomqvists och Sunds trädgårdar. En annan höjdpunkt är kvällen när vi sydde ambulanshundar till Project Liv.

Varför är det roligt att vara med i er förening?

Vi får många tips av varandra under våra träffar, för det är ju precis så en lyckad gemenskap ska vara – vi delar kunskap, erfarenheter och de där små knepen som man bara får från kloka vänner och inte kan läsa sig till. Samtidigt delar vi skratt och byter några förtroenden. Gemenskapen är en rikedom i sig och värdet i att göra saker tillsammans kan inte nog lyftas fram

För mera information:

Kontakta oss gärna på solfmarthaforening@gmail.com om du vill höra mer om oss. Vi har även en hemsida med mera information om vad som är på gång: https://solf.martha.fi/start/



Har du missat våra tidigare inlägg?

Lär också känna:
Västra Sunds Mf

Se alla artiklar