Martha möter martha: Lupus mf

Martha möter martha: Lupus mf

Vi fortsätter vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen kommer vi att utforska olika marthaföreningar och ta en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi fortsätter 2024 med att besöka Lupus Marthaförening.

Lär känna Lupus Marthaförening

Några snabba punkter:

  • Antal medlemmar: 22
  • Grundad: Lupus började som krets år 1998 och blev förening 2003.
  • Ordförande: Camilla Walch, vi har ett roterande system så ordförande byts vartannat år.
  • Region: Mellersta Nyland
  • Samlingsplats: hos varandra och på andra ställen beroende på programmet.
  • Superkraft: När vi riktigt vill så kan vi också det omöjliga – inget är för stort.

Vår verksamhet

Lever och åldras tillsammans med medlemmarna som blivit en grupp nära vänner. Vi hittade varandra som nyinflyttade småbarnsföräldrar som ville få lite omväxling i vardagen, sedan blev välgörenhet det bärande intresset. Vi har ordnat stora fester och kampanjer där vi samlat in mycket medel till olika ändamål - julmiddagar för ensamma, förebyggande av drogmissbruk och ledarhunden Lupus, för att nämna några.

Numera har vi inga större välgörenhetsprojekt på gång men vi träffas varje månad och gör något roligt tillsammans och så gör vi en Lupus resa varje år. 

Det bästa vi gjort det senaste året?

Våra nya månadsträffar! Vi delar in oss i par och varje par tilldelas en månad då man hittar på någon rolig aktivitet och bjuder med alla medlemmar. Det kan vara allt från biobesök till kransbindning – helt enkelt vad paret själv känner för att göra.

Sett över åren är ledarhunden Lupus ett av våra mest givande projekt. År 2015 ställde vi till med en välgörenhetsfest där valpen Lupus presenterades och pengar samlades in för hundens utbildning. Idag är hunden fullärd och jobbar som ledarhund. 

Varför är det roligt att vara med i er förening?

Vänskapen och gemenskapen, vi har blivit goda vänner. Det är värdefullt att höra till ett sammanhang och veta att man har någonstans att vända sig.

Vi har en grupp på Whatsapp med 22 medlemmar där man alltid kan fråga om någon har lust att göra något - man blir sällan ensam.

För mera information:

Om du vill höra mer om oss kan du kontakta ordförande Camilla Walch på camilla@sharecatering.fi eller 0503504595.

Har du missat våra tidigare inlägg?

Lär också känna:

VÄSTRA SUNDS MF

SOLF MF

NAGU MF

KÄRRBY-SVARTBÄCK MF

KRONOBY MF

Se alla artiklar