Martha möter martha: Kronoby Mf

Martha möter martha: Kronoby Mf

Vi fortsätter vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen kommer vi att utforska olika marthaföreningar och ta en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi inleder 2024 med att besöka Kronoby Marthaförening.

Lär känna Kronoby Marthaförening

Några snabba punkter:

  • Antal medlemmar: 168
  • Grundad: 1899
  • Ordförande: Anki Hagnäs
  • Region: Karleby
  • Samlingsplats: frukostmöten på cafét ”Ånyo” varje månad och andra platser utgående från programmet.
  • Superkraft: en väldigt aktiv och livskraftig förening som överlevt i 120 år.

Vi träffas…

På populära frukostmöten varje månad där inbjudna gäster föreläser på olika teman. Vi ordnar pubquizkvällar flera gånger per år och utfärder på sommaren. På våren firar vi Marie bebådelsedag i samarbete med församlingen och på sommaren firar vi Marthas namnsdag med hattfest.

Vi syns på olika håll i Kronoby genom aktivt samarbete. Tillsammans med Röda Korset driver vi cafét och loppiset ”Ånyo” som sysselsätter långtidsarbetslösa. Vi upprätthåller motionslådor med kommunen, håller utställningar på huvudbiblioteket och ordnar månatliga sångstunder för seniorboendet.

Det bästa vi gjort de senaste året

Våra nya pubquizkvällar! Vi ville modernisera vår verksamhet och började med något helt nytt förra året (2023). Under flera fredager på våren och på hösten var det fullt hus när vi ordnade quiz på Botnia Hotell- och restaurang.

Quizkvällarna är öppna för alla intresserade i alla åldrar. De yngsta deltagarna har varit tonåringar och de äldsta i 80-årsåldern.

Varför är det roligt att vara med i er förening?

Vi är en väldigt aktiv förening med mycket varierande program. Medlemmarna har möjlighet att själva påverka programmet och komma med förslag.

Ett av medlemmarnas initiativ är att ordna eftermiddagsdans med dansband och kaffe så det är ett av våra nyaste inslag. 

För mera information:

Om ni vill höra mer om vår förening får ni gärna kontakta ordförande Anki Hagnäs på anki.hagnas@gmail.com eller 0503379058.

Kom gärna och säg hej när vi deltar i Kronobydan eller andra marknader. Du är också välkommen att delta i pubquizkvällarna och vår årliga resa som är öppet för alla. Passa också på att skriva ditt namn i häftet du hittar i motionslådorna under din promenad i Kronoby så är du med och deltar i utlottningen av pris en gång per år. 

Har du missat våra tidigare inlägg?

Lär också känna:

Västra Suns Mf

Solf Mf

Nagu Mf

Kärrby-Svartbäck Mf

Se alla artiklar