M-klubben fyller 35 år!

Varför är det viktigt att satsa på barn- och ungdomar? Jo, för det är tufft att vara ung och det har det alltid varit - det är bara utmaningarna som förändras. Dels är det alla val man som ung ständigt ställs inför. Du förväntas vara på ett visst sätt och utbudet på ”allt-det-där-man-borde-hinna-göra” är enormt. Tröskeln mellan barn- och ungdom, ungdom och vuxenliv har blivit allt otydligare och många val som påverkar ens vuxna liv, fattas under denna period. Därför vill vi stöda dig som är ung med en sund, kreativ och framåtsträvande M-klubbs- och tjejmarthaverksamhet!

Hur vet man då att man väljer rätt? Och kan man påverka allt det man vill? Kanske inte, men det finns många val som du kan göra. För visst är det du som väljer om du köper godis eller frukt? Om du väljer ännu en extra hobby eller lägger in lite tid för dig själv? Och även om du inte kan rösta i val, kan du delta i en debatt och ställa just de frågor som intresserar dig. Du kan välja att engagera dig i en förening som berör frågor du är intresserad av. Eller varför inte komma med i M-klubbens ungdomsråd och påverka vår verksamhet.

Slutligen vill jag uppmana alla vuxna att dela med sig av sin tid till barn, barnbarn, grannar och bekanta. Förhoppningsvis kan också du välja att stöda en ung i din omgivning i hennes kamp till en sund vuxen. Och alla ni som är unga, kom ihåg: Det är ditt liv – det är du som väljer!

Frida Pihlajaniemi

Se alla artiklar