20.12.2020

Lucka 20: Pepparkaksmousse

Lucka 20: Pepparkaksmousse

Mmm, en härlig, len och fluffig mousse! God som efterrätt eller bara ett sött mellanmål om det känns så.

Ingredienser (för 4-6 personer):
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl naturell kvarg
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda (köpt eller hemgjord, se lucka 2)
2-3 st pepparkakor

Gör så här:
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
2. Vispa grädden.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör också ner den vispade grädden och den naturella kvargen i blandningen.
4. Smaksätt med pepparkakskrydda och blanda om ordentligt.
5. Fördela pepparkaksmoussén jämnt i 4-6 skålar.
6. Strö över söndersmulade pepparkakor på moussén innan servering.

Detta recept har Ungmarthas lägerledare Alexandra Sjöholm skickat in.

Tips! Färsk frukt passar mycket bra ihop med moussen också.

Se alla artiklar
Lucka 20: Pepparkaksmousse
Elise Hindström
Verksamhetsledare Ungmartha