Lucka 20: Badbomber

Lucka 20: Badbomber

När man gör egna badbomber har man full kontroll över ingredienserna. Man vill säkert veta vad man utsätter sin hud för och kan då skapa badbomber med naturliga eller ekologiska ingredienser och undvika vissa kemikalier som kan finnas i kommersiella alternativ.

Att tillverka badbomber kan vara en rolig och avkopplande hobby. Man får möjlighet att utforska konsten av att skapa kosmetiska produkter och det kan vara ett roligt sätt att släppa loss kreativiteten. Man kan också göra egna badbomber som en del av sitt intresse för vetenskap och kemiska experiment. Det kan vara ett sätt att lära sig mer om hur olika ämnen reagerar med varandra och skapar olika effekter i badvattnet.

Det är viktigt att notera att när man tillverkar egna kosmetiska produkter är det nödvändigt att vara medveten om säkerhetsaspekterna och använda lämpliga ingredienser för att undvika allergiska reaktioner eller hudirritationer.

Ingredienser:

1 dl matsoda
0,5 dl citronsoda
1 msk matolja (man kan också tillsätta några droppar eterisk olja för doft)
1 msk kokosolja

Blanda ihop alla ingredienser med händerna eller med en sked. Vi använde en isbitsform i silikon för att göra badbomber i hjärtform, men man kan också klämma ihop små bollar mellan händerna. Låt badbomberna torka minst ett dygn innan du lossar dem ur formerna eller packar in dem.

Se alla artiklar