Kryssa Martha - FULLBOKAD!

Målet med Marthakryssningen med Viking Lines MS Gabriella är att skapa ett glatt forum för Marthor från hela Svenskfinland. Ett seminarium fyllt med skratt, kunskap och gemenskap. Föreläsningar varvade med tid för mingel, övningar med självutvecklande mål samt workshops varvade med tid att njuta av senhösten i Stockholm. Kryssningen ger DIG en möjlighet att träffa andra marthor från när och fjärran, få tid att bara vara, njuta av marthaomsorg och kanske också lära dig något nytt. Samtidigt firar vi Tidskriften Martha 110 år och Ungmartha rf 40 år. Kryssa välmående – kryssa med Martha!

Program:

26.10.2013

Kl 13.00 Vi samlas i Viking Line terminal, biljetterna delas ut.

Kl 13.30 Ombordstigning inleds

Kl 14.00 Välkommen (auditoriet)
Harriet Ahlnäs - Förbundsordförande
Christel Raunio - Förbundsdirektör

Kl 14.15 Landa i nuet och mät pulsen på...
Presentation och smartha tips av bl a personalen

Kl 14.45 Stanna! Jag vill komma in i mitt liv!
Hilkka Olkinuora- Martha, präst, Årets Fredrika 2012 och handledare.

Kl 15.30 Stressa rätt! med Dan Hasson – författare och forskare
Lär dig konsten att stressa rätt! Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!
Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Kaffe, frukt och smörgås utanför auditoriet serveras utanför auditoriet ca kl 16.30.

Kl 19.00 Sammanfattning av dagen

Kl 20.30 Middag i Viking Buffet

27.10.2013

Kl 8-> Frukost i Viking Buffet

Kl 10.00 Båten anländer till Stockholm (vi lägger upp tips på program i Stockholm på www.martha.fi/medlem)

Kl 16.30 Båten avgår från Stockholm

Kl 16.30 Må bra med Martha! Vad gör vår egen organisation för kvinnan? Vi bjuder på interaktiva workshops kring teman vi jobbar med.

1) Ät med alla sinnen
Martha + mat = sant. Men njuter vi idag av maten? Känner vi smaken, doften och vilken mat skall jag välja för att må bra? Kom med och lär dig mera om att äta med alla sinnen, lära dig njuta av smaken och doften och få ny kunskap om maten idag tillsammans med hushållsteamet på Marthaförbundet.

2) Jag och du och vi
Tillsammans kan vi nå så mycket längre än på egen hand. Att tillsammans kämpa för ett gemensamt mål känns bra! Men hur hittar vi varandra och våra gemensamma målsättningar?Tillsammans med vår ekologirådgivare Tessa Turtonen funderar vi på vad vi kan göra för att både vi själva och miljön ska må bättre.

3) Gör pengar dig lycklig?
Nej, inte gör dem dig lycklig men det blir enklare att leva, sade någon. Är det så? Är det egentligen mängden pengar som gör oss lycklig eller vetskapen om att läget är under kontroll? Tillsammans med ekonomirådgivare Janine Smeds diskuterar pengar ur olika synvinklar.

4) Tiden – vän eller fiende?
”Det spelar ingen roll hur fort man springer med bollen om man springer åt fel håll”, sade Lisa 5 år. Så sant. Idag är det många som springer utan ett tydligt mål, med många mål eller med ett alltför avlägset mål. Tiden rusar iväg och vi efter den. Hur skall man handskas med sin tid? Tillsammans med Frida Nylund funderar vi över vår tidsanvändning idag. Vet du åt vilket håll bollen skall rulla?

5) Marthaparty
Tillsammans med Petra Högnäs gör vi olika associationsövningar kring begreppet Martha, vad betyder Martha för mig, och för dig, hur ska vi presentera Martha? Vi diskuterar engagemang och delaktighet; kan en förening både behålla sina medlemmar och få nya?

6) Inspiration i Garderoben
Årets Ungmartha 2012 och Marthainspiratören Hanna Enlund delar med sig av inspiration och kunskap kring en mera hållbar Garderoben.

Kl 18.00 Har vi kryssat välmående? Konkreta tips från alla workshops och sammanfattning av dagarna.
Christel Raunio och Harriet Ahlnäs

Kl 18.30 Vi ses vid maten

Kl 19.30 Middag i Viking Buffet

28.10.2013

Kl 8-> Frukost i Viking Buffet

Kl 10.10 Vi anländer till Helsingfors

Deltagaravgiften omfattar din kryssningsbiljett, allt konferensprogram, all traktering (2 x buffetfrukost, 2 x buffetmiddag samt smörgåsen under konferensen på lördag samt fri tillgång till frukt och kaffe under konferenstiden). Avgiften varierar på basen av vilken hyttkategori du väljer samt hur många som delar hytt.

Kryssningen är nu fullbokad så du kan tyvärr inte anmäla dig längre. Du kan lägga dig på en väntelista genom att ringa SMT på numret 010 826 6134 eller per epost på eventsATsmt.fi.

Pris: A-hytt B-hytt
1 person 283 € 253 €
2 pers/hytt 209 € 194 €
3 pers/hytt 185 € 175 €
4 pers/hytt 172 € 165 €

Vi förbehåller oss rätten till små justeringar i programmet. På frågor om programmet svarar frida.nylundATmartha.fi / tfn 040 715 1579. Du kan ladda ner hela programmet här!

Se alla artiklar