26.08.2020

Finlandssvenska matkulturdagen firas i Närpes 9.10

Finlandssvenska matkulturdagen firas i Närpes 9.10

Det är skördetid och snart dags för den finlandssvenska matkulturdagen, som i år går under temat ”Odlade grönsaker”.

Kom med och fira matkulturdagen på växthusrestaurangen Lind’s kök i Närpes den 9 oktober! På programmet står mingel, mat och lansering av det årliga matkulturmagasinet, allt med fokus på inhemska odlade grönsaker.

  • När: 9.10, kl. 14–16
  • Var: Bäcklidvägen 476, Närpes
  • Servering: Välkomstdryck, specialbuffé med salt och sött
  • Pris: 30,50 euro

Musikartisten Sofie Lundell står för sångunderhållning. Som konferencier fungerar Annika Jansson.

Sammanlagt 50 personer får plats på tillställningen. Anmälan och betalning via evenemangskalendern senast 2.10, eller så långt platserna räcker.

Vi följer upp covid-19-läget samt myndigheternas rekommendationer för arrangemang av evenemang och förbehåller oss rätten till ändringar i programmet.

Arrangörer: Sydösterbottens Marthadistrikt och Finlands svenska Marthaförbund

Preliminärt program

Kl. 14 Välkomstdryck och marthamingel

Kl. 14.15 Välkommen, ordföranden för Sydösterbottens Marthadistrikt Åsa Blomstedt och verksamhetsledare Annika Jansson

Kl. 14.30 Buffén serveras

Kl. 15 Årets matkulturmagasin Odlade grönsaker lanseras, hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson

Kl. 15.15 Från härbre till växthusrestaurang, krögaren och årets matkulturpristagare 2006 Maria Berg

Kl. 15.30 Kaffe och dessert

Kl. 15.45 Årets matkulturpristagare tillkännages, verksamhetsledare Annika Jansson

Med förbehåll för ändringar.

Se alla artiklar