Den finlandssvenska matkulturdagen firar 30 år med direktsändning på Facebook

Den finlandssvenska matkulturdagen firar 30 år med direktsändning på Facebook

För att fira matkulturdagens 30 första år bjuder Marthaförbundet på en digital liveshow i matkulturens tecken. Alla matentusiaster kan således följa med sändningen hemma i sin egen soffa.

Lördagen den 9.10 klockan 12.00 bjuder Marthaförbundet upp till en direktsänd jubileumsshow på Facebook. Kommunikatör Linn Jung leder programmet tillsammans med matkreatören Tara Junker, hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson och ekologirådgivare Anita Storm. Du hör också experterna Yrsa Lindqvist, Solveig Backström, Bo Lönnqvist och Andrea Hasselblatt ge sin syn på var den finlandssvenska matkulturen står idag.

Vi tittar bakåt på de 30 åren vi har jobbat i matkulturens tjänst och vi blickar framåt - vart är den finlandssvenska matkulturen på väg? Vi möter kreatörerna bakom årets splitternya matkulturmagasin “Köttkunskap - Från nos till svans” och vinnaren av årets matkulturpris. Vi bjuder också på ett besök på Strömmingsmarknaden där marthorna sprider kunskap under fredag 8.10 och lördag 9.10.

Sändningen går ut på Facebook, men också du som inte är registrerad på Facebook kan se sändningen. Tryck "kommer" i evenemanget redan idag! Sändningen bandas, så du som inte har möjlighet att se sändningen i realtid kan se den senare. Följ Marthaförbundets sociala medier för aktuell information om evenemanget.

Varmt välkomna med!

Här kan du läsa mer om evenemanget.


Se alla artiklar