Zucchinirullar i ugnen
Ingredienser
1 | zucchini eller 2 små (600 g) |
50 g | riven ost, parmesan eller annan god ost |
Linsröra |
|
---|---|
2 dl | okokta linser |
2 | pressade vitlöksklyftor |
2 tsk | timjan |
3 msk | citronsaft |
3 msk | olivolja |
2 msk | tomatpuré |
Salt, svartpeppar |
Tomatsås |
|
---|---|
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
2 msk | olja |
1 burk | tomatkross eller 500 g färska tomater |
2 dl | kokta kikärter |
1 msk | honung |
1 msk | balsamvinäger |
2 tsk | basilika |
Salt, peppar |
Linsröra
- Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg alla ingredienser i en skål och kör slät med stavmixer.
Tomatsås
- Skala och hacka lökarna fint. Fräs i olja i en kastrull.
- Om du använder färska tomater skär dem i tärningar. Tillsätt tomaterna i kastrullen. Smaksätt med honung, vinäger och basilika. Salta och peppra enligt smak.
- Låt puttra under lock minst 10 minuter. Ju längre desto godare sås. Blanda i kokta kikärter då såsen puttrat färdigt.
Så gör du
- Skär zucchinin på längden i tunna skivor, exempelvis med en osthyvel.
- Lägg en klick fyllning i ena ändan och rulla ihop.
- Lägg rullarna i en ugnsfast form och häll tomatsåsen på. Strö lite riven ost på och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter.
