Wok med tofu och gröna bönor
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
Wok
200 g
fast tofu (naturell)
2 msk
soja
1 msk
potatismjöl
1/2 tsk
vitlökspulver
1 tsk
paprikapulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk
svartpeppar
200 g
gröna bönor
3 dl
mathavre
Sås
2 msk
soja
1 tsk
honung
1 msk
potatismjöl
1 1/2 dl
grönsaksbuljong
Wok
- Skär tofu i små bitar. Torka med hushållspapper, och blanda sedan med sojasås. Blanda potatismjölet och kryddorna sinsemellan och rulla sedan tofun i blandningen.
- Stek tofun i rikligt med olja tills gyllenbrunt och knaprigt.
- Koka under tiden Koka mathavre enligt anvisningar på paketet. Koka bönorna 3-4 minuter i lätt saltat vatten.
- Gör såsen. Blanda soja med honung, potatismjöl och buljong.
- Häll av överlopps olja från stekpannan. Lägg i bönorna och såsen i pannan och koka tills såsen tjocknat.
- Servera woken med mathavre.
