• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Giftfritt dagis
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Vitlöksspäckad lammstek

Ingredienser


8 portioner


1 l årstek av lamm, cirka 2 ½ kg
10 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 msk olja
Salt, vitpeppar
2 tsk rosmarin
Starkt kaffe med socker till ösning
Sås
4 dl steksky
2 ½ msk vetemjöl
Lite senap eller svartvinbärsgelé
Svartpeppar
¾ dl grädde

Så gör du


  1. Skär små snitt i köttet med en vass kniv och peta in bitar av vitlök och persilja i snitten.
  2. Gnid in steken med olja, salt, vitpeppar och rosmarin.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Stick in en termometer i stekens längdriktning så att spetsen kommer i stekens köttigaste del och inte vidrör benet. Lägg steken i en ugnsfast form och stek cirka 1 ½–2 timmar eller tills köttermometern visar 75 grader.
  4. Ös steken flera gånger med kaffesockerblandningen. Låt steken stå en stund insvept i folie då den är klar. Skär upp.
  5. Tillaga såsen av stekskyn. Red skyn med vetemjölet. Krydda och kontrollera smaken. Avrunda med grädde.
  6. Servera med råstekta potatistärningar och färsk grönsallad.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Påsk

Detta kan intressera dig

Pyssla egna pinnfigurer med barnen

Pyssla egna pinnfigurer med barnen

Ekologi | Video
Lucka 12: Varm äppel- och svartvinbärsmust

Lucka 12: Varm äppel- och svartvinbärsmust

UngMartha
Grundrecept vegetarisk bolognese

Grundrecept vegetarisk bolognese

Recept
Spanakopita  (grekisk paj)

Spanakopita (grekisk paj)

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2021
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2021 Marthaförbundet

Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer